Hobbit házikó variációk
2018. február 07. írta: Bacsó Berni

Hobbit házikó variációk

A hobbit házaknak elég különleges a kisugárzása. Mindenki szeretne (magamból indulok ki!) a természethez ennyire közel, illetve egy mesebeli helyen lakni. Ha nincs erre lehetőségünk, akkor készítsünk egy tündérkertet, melynek főszereplője egy hobbit ház!

hobbit_fokep.jpeg

A kép forrása: bonsaiempire.com

A fenti kert, azért különleges számomra, mivel a házikó egy gyönyörű bonsai alatt látható. Az ajtó, vagy akár az egész ház többféleképpen is elkészíthető. Szerintem az egyik legegyszerűbb verzió süthető gyurma felhasználásával készül. A fenti képen a tégla darabokat egyesével vágták ki tetőcserépből. Ez gyönyörű megoldás, de nagyon időigényes...

Vannak olyan hobbit házikót tartalmazó minikertek is, ahol az egyetlen növény a dombon található moha. Ha olyan helyre tesszük, ahol a moha kap elég párát, viszonylag hűvös helyen tudjuk tartani, akkor ez jó megoldás lehet. Ha nem, akkor szárított mohát használjunk.

fokep_6.jpg

A kép forrása: pinterest.com

masodik.jpg

A kép forrása: pinterest.com

Az alábbi képen látható süthető gyurmából készült házikó sziluett (házfalba épített kéménnyel). Több kiegészítő is készült hozzá, hogy teljesen valóságos legyen az összkép. Éppen száradnak a ruhák. A ház előtt gombák is nőttek. A kertbe egyébként pozsgások lettek beültetve, ezeket mindenképpen szárított mohával érdemes párosítani. (A kaspó pedig hypertufából készült házilag -, ha kíváncsi vagy a hypertufa receptjére, akkor kattints ide.)

hobbit_haz_diy.jpg

A kép forrása: craftsy.com

A lenti képen látható kertecske elkészítése elolvasható a kép alatt látható linkre kattintva. Angolul van, de a képek magukért beszélnek. Itt is gyurma volt a házikó alapja, és ez lett megmintázva és kifestve. Kémény és gombák is készültek hozzá gyurmából. A tál pedig egy hangulatos üvegedény. Ebben látszik a rétegezés is, melynek köszönhetően a növény gyökerei egészségesen tudnak fejlődni. (Alul egy réteg kavics, rá faszén, majd a földkeverék került, melybe beültették a növényt .)

hobbithaz_uvegben.jpg

A kép forrása: crafts.tutsplus.com

Én tavaly nyáron készítettem az alábbi kerteket. Az egyikbe (legnagyobb) egy beépíthető házikó került, ennek a tetejére, illetve mögé tettem még földet és ide ültettem két aráliát, valamint egy tüzérvirágot, illetve oldalra egy szép színes hálóslevél is került. A hobbit ház előtt mohával borítottam a földet, és erre kerültek a kiegészítők.

mese_kicsi.jpg

 A középső (méretű) kertbe "csak" egy ajtó került, de szerintem ez is remek hobbit háznak, gyönyörű formájával és színeivel. Az elkészítése ennek is egyszerű: egy műanyag virágcserepet tettem vízszintesen (ennek támasztom majd neki az ajtót), és két oldalon mellette, illetve a cserép háta mögött földdel töltöttem fel. Ide beültettem a növényeket: arália, nyíllevél. Az ajtó elé került egy kavicsos út, illetve egy-két mókus, egy pad és egy várakozó tündér...

Szintén csak ajtót tartalmazó hobbit-kert:

kulteri_kisebb.jpg

Ugyanúgy elfordított virágcserép van az ajtó mögött, ez fogja meg a földet. Az ajtót így nyitni is lehet, belül is ki lehet bélelni mohával. A gyerekek itt tartották a titkos kincseiket :-) Ez egy kültéri verzió, ami egy hatalmas kerek műanyag cserép alátétre készült, hogy könnyű legyen. Többféle mini örökzöld került beültetésre egy fehér csarabbal, valamint a kedvenc kövirózsáim is idekerültek. 

Ha nem szeretnél házikót, ajtót készíteni, hanem inkább megvásárolnád, itt találod a beépíthető házakat, az ajtókat pedig itt.

Ha további információkat szeretnél, érdekes, kerti dekorációkról, minikertekről, tündérkertekről iratkozz fel hírlevelünkre

A minikert, tündérkert készítésről részletesebben a Minikertek, tündérkertek világa című könyvben olvashatsz. Tündéreket, egyéb minikerti kiegészítőket, üvegkavicsokat, dekorhomokot találsz a Bernikert Webshopban is. Ha érdekelnek a tündérkertek, minikertek, látogasd meg a Facebook oldalunkat  vagy kérdezz bátran a Tündérkert csoportban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bernikert.blog.hu/api/trackback/id/tr2413627574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása